Főoldal / Desszertek / Gyöngyi szelet

Gyöngyi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyöngyi szelet

Gyöngyi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 sütőpor
  • 2 dl tejföl

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 2 tasak puncs pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek. étolaj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Egy tepsi hátán (24 ×39 cm-es) 3 lapot sütünk belőle,  180 fokra előmelegített sütőben.

A pudingport a cukros tejben felfőzzük. Kihűtjük és a puha margarinnal habosra kikeverjük.

A lapokat a puncsos krémmel betöltjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban (vagy vízgőz felett) megolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd szeletelve kínáljuk.

Gyöngyi szelet 4.50/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (230 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére