Főoldal / Desszertek / Almás morzsasüti Zsike konyhájából

Almás morzsasüti Zsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás morzsasüti Zsike konyhájából

Almás morzsasüti Zsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • tejszínhab
  • vaníliafagylalt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet és a vaníliát egy lábosba tesszük és felmelegítjük.
Fél csomag vaníliás pudingot és a cukor felét egy tálban egy kevés meleg tejjel csomómentesre keverjük, majd a lábosban lévő tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Az almát nagyobb kockákra vágjuk és 4-5 hőálló tálka aljába tesszük, a vaníliás krémet elosztjuk rajtuk.

A lisztet, a fahéjat, a maradék fél csomag pudingport és cukrot egy edénybe tesszük és elvegyítjük. Hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, amíg olyan állaga lesz, mint a vizes homoknak.

Az alma tetejére morzsoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan, tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal a tetején kínáljuk.

Értékeld a receptet

Zsike54 (97 Recept)


egy Hozzászólás

  1. Ez a recept nagyon egyszerűnek és ízletesnek tűnik, holnap vacsorázni fogok. Köszönjük az inspirációt!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére