Főoldal / Desszertek / Almás morzsasüti Zsike konyhájából

Almás morzsasüti Zsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás morzsasüti Zsike konyhájából

Almás morzsasüti Zsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • tejszínhab
  • vaníliafagylalt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a vaníliát egy lábosba tesszük és felmelegítjük.
Fél csomag vaníliás pudingot és a cukor felét egy tálban egy kevés meleg tejjel csomómentesre keverjük, majd a lábosban lévő tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Az almát nagyobb kockákra vágjuk és 4-5 hőálló tálka aljába tesszük, a vaníliás krémet elosztjuk rajtuk.

A lisztet, a fahéjat, a maradék fél csomag pudingport és cukrot egy edénybe tesszük és elvegyítjük. Hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, amíg olyan állaga lesz, mint a vizes homoknak.

Az alma tetejére morzsoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan, tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal a tetején kínáljuk.

Almás morzsasüti Zsike konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére