Marcipános spekulatius
Hozzávalók:kb. 36 darabhoz:
|
|
Elkészítés:
A marcipánmasszát tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen és könnyebben le tudjuk majd reszelni.
Tegyük a lisztet a sütőporral egy keverőtálba. Adjuk hozzá a porcukrot, a fűszereket és vegyítsük el.
A vajat (vagy margarint) olvasszuk meg, majd adjuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a tojást is és a reszeljük bele a natúr marcipánmasszát.
Amikor az összes hozzávaló a tálba került, dolgozzuk össz a kézi-mixer dagasztókarjával. Majd kézzel gyúrjuk át és folpackba csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon a massza.
A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. (légkeverés 160 fok)
A sütőforma mélyedéseit kicsit kilisztezzük, majd a kihűlt tésztából kisebb darabokat szakítunk és a formába nyomkodjuk. Óvatosan átgörgetjük rajta a sodrófát, és ha túllógna a forma a mélyedésen egy spatulával eltávolítjuk.
A megtöltött formát a sütőbe toljuk és 10-15 perc alatt megsütjük. Szilikon formából könnyen kifordíthatóak a megsült és illatos kekszek.
Ebből a mennyiségből 36 db keksz készült.
Tipp / megjegyzés:
A tojás méretétől függően lehet, hogy picivel több lisztet is felvesz a tészta. Ezért ne aggódj, ha neked még 1 ek. lisztet hozzá kell szórnod a tésztamasszához, hogy szépen összeálljon.