Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Marcipános spekulatius

Marcipános spekulatius

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marcipános spekulatius

Marcipános spekulatius

Hozzávalók:

kb. 36 darabhoz:

  • 28 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 1 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1,5 tk. fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 késhegynyi őrölt kardamom (elhagyható)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A marcipánmasszát tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen és könnyebben le tudjuk majd reszelni.

Tegyük a lisztet a sütőporral egy keverőtálba. Adjuk hozzá a porcukrot, a fűszereket és vegyítsük el.
A vajat (vagy margarint) olvasszuk meg, majd adjuk a lisztes keverékhez. Adjuk hozzá a tojást is és a reszeljük bele a natúr marcipánmasszát.

Amikor az összes hozzávaló a tálba került, dolgozzuk össz a kézi-mixer dagasztókarjával. Majd kézzel gyúrjuk át és folpackba csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon a massza.

A sütőt alsó-felső sütéssel 180 fokra előmelegítjük. (légkeverés 160 fok)

A sütőforma mélyedéseit kicsit kilisztezzük, majd a kihűlt tésztából kisebb darabokat szakítunk és a formába nyomkodjuk. Óvatosan átgörgetjük rajta a sodrófát, és ha túllógna a forma a mélyedésen egy spatulával eltávolítjuk.

A megtöltött formát a sütőbe toljuk és 10-15 perc alatt megsütjük. Szilikon formából könnyen kifordíthatóak a megsült és illatos kekszek.

Ebből a mennyiségből 36 db keksz készült.

Tipp / megjegyzés:
A tojás méretétől függően lehet, hogy picivel több lisztet is felvesz a tészta. Ezért ne aggódj, ha neked még 1 ek. lisztet hozzá kell szórnod a tésztamasszához, hogy szépen összeálljon.

Marcipános spekulatius 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére