Epres-zseléhabos sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral addig keverem, míg egész világos és habos állagú nem lesz. Kb. 5 percig.
Hozzáreszelem a citromhéjat és belenyomom a citrom levét. Beleszórom a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, és végül az olajat. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe öntöm.
Felszeletelt epret szórok rá, és 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt függőlegesen kettévágom.
A tortazseléhez forrásban lévő vizet öntök, és addig kevergetem, míg a zselatinszemcsék teljesen feloldódnak. Hagyom hűlni.
Legjobb betenni a hűtőbe, de figyelni kell, hogy ne szilárduljon meg. Ha már sűrűn folyós, óvatosan a közben habbá vert tejszínhez keverem. Apróra vágott epret is adok hozzá, majd a két epres piskótalap közé töltöm.
Megjegyzés: többféle tortazselét is lehet kapni. Van a kis zacskós, ami majdnem akkora, mint a sütőpor, meg a nagy, ami nagyobb egy kicsit, mint a pudingpor. Ezzel az utóbbival készítettem. A zacskón 0,5 l vizet ír hozzá, de én csak 3 dl vízzel kevertem össze. Így a tejszínnel együtt volt meg a 0,5 l folyadék. Az állaga meg egyszerűen fantasztikus, jól vágható, kemény habzselé lett. A víz egy része helyett tehetünk hozzá turmixolt epret, bár így is nagyon finom eper ízű hab/krém lett belőle. Mivel az epres piskóta már magában is finom volt, egy részét már kihűlés előtt elcsenték, így a krém magasabb lett, mintha a teljes lapot töltöttem volna meg.