Epres bomba
Hozzávalók:Tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez :
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A tésztát a használati utasításban leírtak szerint beletöltjük a professzionális tortaformába.
http://www.tvproducts.hu/professzionalis-tortasuto-keszlet.html
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük, és összeforgatjuk az eperpürével,citromhéjjal,citromlével,majd hozzáadjuk az eperdarabokat.
A krémet beletöltjük a torta üregébe, majd rátesszük az alsó lapot és óvatosan kiborítjuk a formából.
Tejszínhabbal csokoládé reszelékkel és eperrel díszítjük.
Természetesen tölthető forma nélkül is elkészíthető, akkor a felvágott tortalapot töltjük meg az epres krémmel.