Főoldal / Desszertek / Vattacukor torta

Vattacukor torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vattacukor torta

Vattacukor torta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 ek kristálycukor
  • 8 tojás
  • 4 cs puncsízű pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 1 pici sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • fél Rama
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 4 ek liszt

Tetejére:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját elkeverjük a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjéhez.
A 4 csomag puncs ízű pudingport is hozzáadjuk.

A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk, az oldalára nem kell. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt a tészta, a közepén kettévágjuk.

A krémhez a tejet felforraljuk a margarinnal.
Tojássárgájával elkeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejhez adjuk, lassú tűzön sűrűre főzzük.

Ha kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.
A bevonjuk a felvert kemény tejszínhabbal.

Tipp / megjegyzés:
A fiam születésnapjára készült. Valóban olyan a tésztája, mintha vattacukrot ennénk. Kissé ragacsos, érdekes, különleges. Kísérletező embereknek ajánlom.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére