Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Epres panna cotta

Epres panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres panna cotta

Epres panna cotta 1

Hozzávalók:

Az epres réteghez:

  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor

A vaníliás réteghez:

  • 200 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 1,5 tk. zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1,5 ek. cukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg friss eper
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az eperzseléhez a 20 dkg epret megmossuk, majd apróra felvágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve lekvár állagúra főzzük. A sűrű epres réteget elosztjuk 2-3 pohár aljában majd hűvös helyre tesszük.

Amíg hűl, elkészítjük a vaníliás panna cottat. A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília magjait és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a poharakban várakozó eperzselé tetején.

2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen megdermedjen. Friss gyümölccsel megpakolva hidegen kínáljuk.

Epres panna cotta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (650 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére