Főoldal / Desszertek / Epres panna cotta

Epres panna cotta

Epres panna cotta

Epres panna cotta 1

Hozzávalók:

Az epres réteghez:

  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor

A vaníliás réteghez:

  • 200 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 1,5 tk. zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1,5 ek. cukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg friss eper
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az eperzseléhez a 20 dkg epret megmossuk, majd apróra felvágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve lekvár állagúra főzzük. A sűrű epres réteget elosztjuk 2-3 pohár aljában majd hűvös helyre tesszük.

Amíg hűl, elkészítjük a vaníliás panna cottat. A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília magjait és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a poharakban várakozó eperzselé tetején.

2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen megdermedjen. Friss gyümölccsel megpakolva hidegen kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére