Joghurtos eperhabtorta
Hozzávalók:A kekszes alaphoz:
A joghurtos eperhabhoz:
|
|
Elkészítés:
A kekszet morzsoljuk össze (v. daráljuk le) majd adjuk hozzá a felmelegített vajat, és keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen lapogassuk bele a vajas-kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd a maradéknak a felét vágjuk fel apró darabokra.
Az eper másik felét botmixerrel pépesítsük, majd keverjük össze a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citromlével.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, majd addig keverjük, még teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután adjuk hozzá az epres-joghurtos keverékhez, és keverjük alaposan össze.
A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd apránként, szintén keverjük hozzá az epres keverékhez úgy, hogy egy sima habot kapjunk.
Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön, keverjük hozzá az előzőleg apróra vágott epret.
Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, egyenletesen öntsük rá a joghurtos eperhabot, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára) hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
A megdermedt tortát vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint tejszínhabbal és eperszemekkel díszítsük.