Főoldal / Kelt tészták / Piaci lángos

Piaci lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piaci lángos

Piaci lángos 1

Hozzávalók:

(8 db lángoshoz)

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl langyos víz
  • Fél tk. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tk. só

A sütéshez:

  • 1-1,5 liter olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős vizet és a fél deci olajat. Megdagasztjuk,de csak addig, hogy összeálljon.

Langyos helyen, letakarva 20 percet kelesztjük. Olajos kézzel 8 egyforma darabra tépjük, kis bucikat formázunk. Szintén olajos kézzel széthúzgáljuk nagyjából kör alakúra, a széle maradhat kicsit vastagabb.

Felforrósítjuk az olajat, egy nagyobb lábosban.

Belehelyezünk egy előkészített lángostésztát. A közepe fel fog púposodni, ezért egy villával óvatosan nyomjuk többször az olajba, de vigyázzunk a kezünkre! Mikor az alja megbarnul, fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük készre. Ha megsült, szedjük zsírpapírra és csepegtessük le róla a felesleges olajat. Így süssük meg a többi lángost is. Zsírpapírral elválasztva feltornyozzuk, így nem hűl ki, míg végzünk.

Akkor jó, ha a tészta merev és ropogós, mire mindegyikkel kész leszünk és megrakjuk a kívánt feltéttel, kissé visszapuhul és megkapjuk a kívánt strandos lángos állagot.

Ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.

Piaci lángos 3.75/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére