Főoldal / Vegetáriánus / Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 közepes zsenge karalábé
  • 3 db tojás
  • 5 ek. ízlés szerinti liszt
  • 8 ek. zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karalábét megtisztítjuk és 3-4 mm vastagra felszeleteljük. Enyhén, sózzuk, borsozzuk.

A karalábé szeleteket lisztbe, felvert, sózott tojásba és a zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő, forró olajban, mind két oldalán pirosra sütjük, majd itatós papírra szedjük, hogy a felesleges étolajat leitassuk róla.

Önállóan is finom étel, de ebben az esetben tejszínes, burgonya pürével tálaltam. Ami ugyanúgy készül mint a normál burgonyapüré, vajjal és (tej helyett) tejszínnel habosítjuk ki.

Jó étvágyat hozzá!

Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével 5.00/5 (2 értékelés)

Magyarné Nyírő Kati Magyarné Nyírő Kati (6 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére