Főoldal / Desszertek / Barackos, szedres süti

Barackos, szedres süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barackos, szedres süti

Barackos, szedres süti

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 egész tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor

A tetejére:

  • kb 40 dkg magozott, felezett barack
  • 10-15 dkg szeder
  • fahéjas cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat. Belekeverjük a pudingporral és sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük.

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk.

Kikent, lisztezett gáztepsibe simítjuk, az asztalhoz csapjuk, hogy egyenletesen elterüljön. A tetejét kirakjuk a félbevágott barackokkal megszórjuk fahéjas cukorral és rárakjuk a szeder szemeket.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt szeleteljük és kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is készíthetjük.

Barackos, szedres süti 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére