Főoldal / Vegetáriánus / Laskagomba paprikás

Laskagomba paprikás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Laskagomba paprikás

Laskagomba paprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg laska gomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 ek (dobozos)paradicsomlé
  • olaj kb 1/2 dl
  • 2 csapott tk liszt
  • 3,5 dl tejföl
  • 0,5 dl tejszín (el is maradhat)
  • 1 dl víz

Fűszerek ízlés szerint:

  • 2 tk só
  • fél tk őrölt bors
  • 1 tk Erős Pista
  • 2 tk jó minőségű pirospaprika
  • pici rozmaring (el is maradhat)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítjuk, majd csíkokra felszeleteljük. Szűrőbe tesszük, és vízsugár alatt lemossuk. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan)

A hagymát és a paprikát nagyon apróra felvágjuk. Az olajon megfuttatjuk őket, majd rátesszük a gombát és az összes fűszert a pirospaprika kivételével. Addig főzzük alacsonyabb lángon, míg zsírjára lesül.

A lisztet a vízzel, a tejfölt a tejszínnel elkeverjük, majd összeöntjük őket. A gombát megszórjuk a pirospaprikával keverünk rajta párat, majd behabarjuk a lisztes keverékkel, és egyet forralunk rajta. Nokedlival tálaljuk. (szerintem ezzel a legfinomabb)

Jó étvágyat kívánok!

Laskagomba paprikás 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére