Főoldal / Befőzés / Birsalma kompót

Birsalma kompót

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birsalma kompót

Birsalma kompót

Hozzávalók:

  • 7,5 dl fehérbor
  • 1,5 birsalma vagy körte
  • 1 dl citromlé
  • 2 rúd vanília
  • 30 dkg befőzőcukor
  • kevés friss gyömbér
  • 3 dl körtepálinka
  • 3 szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • 4 db fél literes üveg
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A gyümölcsöt ronggyal megdörzsöljük, négybe vágjuk, meghámozzuk, magházát kivájjuk.

A gyümölcshúst gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük a citromlével (így nem fog megbarnulni, és megőrzi szép színét.)

Az üvegeket kimossuk, lecsepegtetjük.

A bort felforraljuk a cukorral, a vaníliarúddal (kettéhasítva), a gyömbérrel, a szegfűszeggel és a fahéjrúddal.

Belekeverjük a gyümölcsgerezdeket, és 30 percig főzzük.

A birset (a fűszerek nélkül) üvegekbe szedjük.

A levet még egyszer felforraljuk, belekeverjük a pálinkát, és a gyümölcsre szűrjük.

Az üvegeket lezárjuk, és dunsztba, majd ha lehűlt benne hűvös helyre tesszük.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére