Főoldal / Egytálételek / Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

Töltött karalábé vörösboros paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 1 fej karalábé leveleivel
  • 15 dkg sertés-marha darált hús
  • 1 fej vörös hagyma zöld hajtásaival
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 dobot (70 gr) sűrített paradicsom
  • ketchup
  • chili szósz
  • petrezselyem 
  • bazsalikom
  • olíva olaj
  • vörös bor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • 1 kocka zöldségleves
  • 1 kocka marhahúsleves
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Tipp / megjegyzés:

A rizst felteszem főni. A karalábé tetejét levágom, a belsejét egy kanállal kivájom, a szárakat, kisebb leveleket aprítom, 3 nagyobb levelet félreteszek.

A hagymákat, bazsalikomot és a petrezselymet apróra vágom.

Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm.

Beleteszem egy keverőtálba, hozzá a rizst, fűszereket, tojást, összekeverem. Megtöltöm a karalábét és a leveleket.

Egy fazékba beleteszem a karalábé forgácsokat, aprított karalábé leveleket, bazsalikom leveket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, beleöntöm a paradicsom sűrítményt, ketchupot és chili szószt.

Belerakom a töltött karalábét és leveleket, főzöm. A végén öntök bele vörös bort.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére