

Tejszínhabos vaníliakrémes torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A Tojásokat szét választom.
A sárgáját a cukor felével, az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá felverem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét és óvatosan összekeverem. Végül hozzáadom a sütőporos lisztet, de csak lazán keverem bele, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba.
A pudingot a tejjel a vaníliával és egy kanál cukorral sűrűre főzöm.
Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem.
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem.
Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltöm a lapokat.
A torta oldalát és tetejét is a maradék habbal díszítem. Dísznek marcipánvirágokat tettem rá.