Főoldal / Torták / Tejszínhabos vaníliakrémes torta

Tejszínhabos vaníliakrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínhabos vaníliakrémes torta

Tejszinhabos vaniliakrémes torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • fél deci olaj
  • 2 kanál hideg víz
  • 12 deka liszt
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 deci tej
  • 1 kanál cukor
  • fél vaníliarúd 
  • 1 doboz mascarpone
  • 3 deci tejszín
  • 3 deka porcukor
  • 1 habfixáló
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A Tojásokat szét választom.
A sárgáját a cukor felével, az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá felverem.
A lisztet és a sütőport összekeverem.

Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét és óvatosan összekeverem. Végül hozzáadom a sütőporos lisztet, de csak lazán keverem bele, hogy a fehérjehab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.
Amikor kihűlt felvágom három egyforma lapba.

A pudingot a tejjel a vaníliával és egy kanál cukorral sűrűre főzöm.
Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem.
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem.
Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltöm a lapokat.

A torta oldalát és tetejét is a maradék habbal díszítem. Dísznek marcipánvirágokat tettem rá.

Értékeld a receptet

Domján Mária (554 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére