Főoldal / Egytálételek / Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel 1

Hozzávalók:

  • 1 fej új káposzta
  • 2 db fehérborban párolt apró káposzta
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 fej (6-8 gerezd) fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gersli
  • 2 db tojás
  • só, őrölt bors, delikát, töltött húsok fűszerkeveréke, 
  • őrölt csemege paprika, majoránna
  • 4-5 db babérlevél
Elkészítési idő:több mint 2 és fél óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A káposztát sós forró vízben forgatva leveleire szedjük, és negyedekre vágjuk.

A darált húst a fűszerekkel, a tojással, és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott gerslit.

Egy lábas aljába helyezzük a fehérboros káposzta felét, melyre rákarikázunk egy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, és rádobunk két babérlevelet.

A húst a káposztalevelekbe tekerjük, majd a lábasba helyezzük.

Amikor már minden töltött káposzta a lábasban van, ráhelyezzük a fehérboros káposzta másik felét, rákarikázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felengedjük vízzel.

Beleteszünk 2-3 babérlevelet és addig főzzük amíg a hús, a gersli és a káposzta is megpuhul.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére