Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Őszibarack süti

Őszibarack süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarack süti

Őszibarack süti

Hozzávalók:

8 adaghoz:
Tészta:

  • 70 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 20 dkg sertészsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 10 dkg dió (darált dió + a tészta kikapart belseje)
  • 1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • 2 ml rumaroma (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej

Díszítés:

  • 3 ml vérnarancs aroma
  • 1 db tojásfehérje
  • 3 ek cukor (kristálycukor)
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet.  Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hűtőbe tesszük pihenni 1 órát.

Dió nagyságú gömböket formázunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A gombócokat előmelegített sütőben 180fokon 15-20 perc alatt világosra sütjük. Még melegen kikaparjuk a belsejét.

A kikapart tésztához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot,  a vaníliás cukrot és a darált diót. Majd hozzáöntjük a lekvárt, a rumaromát, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük vele a tésztát. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.

A vérnarancs aromát egy tálba öntjük, és foltokban megkenjük vele a barack felületét. Utána tojásfehérjével kenjük le, és kristálycukorba forgatjuk.

Mutatós aprósütemények.

Őszibarack süti 4.50/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére