Főoldal / Szárnyas Ételek / Tésztabatyuban sült csirke

Tésztabatyuban sült csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tésztabatyuban sült csirke

Tésztabatyuban sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 cs leveles tészta
  • pici só
  • vaj
  • 1 tojás

A fűszervajhoz:

  • 250 dkg vaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • pici só
  • 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, vékonyan felszeleteljük és lecsepegtetjük.

A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöld fűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.

A négyzetek közepére helyezünk egy-egy enyhén megsózott csirkemell szeletet, a tetejére halmozunk egy kanálnyi fűszervajat, és a tésztákba csomagoljuk egy-egy batyut formázva.

A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére