Főoldal / Kelt tészták / Kürtös kalács

Kürtös kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kürtös kalács

Kürtös kalács

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 2,5 deci langyos tej
  • 2 egész tojás felverve
  • 8 deka olvasztott vaj
  • csipet só
  • 2 kanál cukor
  • 2 deka élesztő

A szóráshoz:

  • dió vagy fahéj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, derelye szaggatóval csíkokat vágunk belőle.

Kéztörlő papír gurigáját ketté vágjuk, bevonjuk  alufóliával, a fóliát kicsit megolajozzuk, és a tészta csíkokat is olajjal lekenjük. Szorosan egymás mellé rátekerjük a csíkokat a fóliás gurigára.

A tésztát dióval vagy fahéjjal megszórjuk.

A gurigákat tepsibe állítva nem szorosan egymás mellé tesszük.

180 fokos sütőben megsütjük.

Még melegen leszedjük, vagyis lehúzzuk a gurigákról.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére