Főoldal / Kelt tészták / Kürtös kalács

Kürtös kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kürtös kalács

Kürtös kalács

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 2,5 deci langyos tej
  • 2 egész tojás felverve
  • 8 deka olvasztott vaj
  • csipet só
  • 2 kanál cukor
  • 2 deka élesztő

A szóráshoz:

  • dió vagy fahéj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, derelye szaggatóval csíkokat vágunk belőle.

Kéztörlő papír gurigáját ketté vágjuk, bevonjuk  alufóliával, a fóliát kicsit megolajozzuk, és a tészta csíkokat is olajjal lekenjük. Szorosan egymás mellé rátekerjük a csíkokat a fóliás gurigára.

A tésztát dióval vagy fahéjjal megszórjuk.

A gurigákat tepsibe állítva nem szorosan egymás mellé tesszük.

180 fokos sütőben megsütjük.

Még melegen leszedjük, vagyis lehúzzuk a gurigákról.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére