Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkecombok zöldségágyon sütve

Csirkecombok zöldségágyon sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkecombok zöldségágyon sütve

Csirkecombok zöldségágyon sütve

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 3-4 szem gomba
  • 8-10 szem koktél paradicsom
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • só ízlés szerint
  • 5 cl olíva olaj
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirkecombokat.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a combokat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült zöldségeket és párolt brokkolit tálaltam.

Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére