Főoldal / Desszertek / Habos áfonyás kocka

Habos áfonyás kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos áfonyás kocka

Habos áfonyás kocka

Hozzávalók:

24×22-es tepsihez:

  • 1 cs. csokis puding
  • fél liter tej
  • 3 ek. cukor

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg áfonya

A kenéshez:

  • 2 ek. lekvár

A tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • áfonya szemek
  • olvasztott csokoládé vagy csokiforgács
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Első lépésben a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd félretesszük hűlni.

Elkészítjük a tésztát.
A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral, és az olajjal habosra kikeverjük. A tojás fehérjét 2 kanál cukorral keményre felverjük, majd a sárga masszába forgatjuk. Végül hozzákeverjük  a sütőporos lisztet valamint az áfonya szemeket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a kihűlt pudingot kanállal kis halmokban rátesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kisült és kihűlt, a tészta tetejét vékonyan lekenjük lekvárral.

A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá felverjük és a lekváros lapra simítjuk.

Csokival és áfonyával díszítjük a sütemény tetejét.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére