Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Levendulás keksz

Levendulás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Levendulás keksz

Levendulás keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál szárított levendula
  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a mandulalisztet, a sót, a porcukrot, a levendulát és a vajat a késes betétű robotgépbe mérjük, majd morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és azzal is alaposan elkeverjük.
A tésztát folpackba csomagoljuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. (de lehet egy-két napra is)

Ha kipihente magát, lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.  Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Dupla adagot sütöttem és a következő adagba nem tettem mandulát, hanem annyival megnöveltem a liszt súlyát. Úgy is tökéletes lett :)

lelekkonyha.blogspot.hu

Levendulás keksz 4.50/5 (2 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére