Főoldal / Desszertek / Bukta házi baracklekvárral

Bukta házi baracklekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bukta házi baracklekvárral

Bukta házi baracklekvárral

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 3,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
  • 1 mk. cukor

A töltelékhez:

  • Házi baracklekvár
  • A bukta locsolásához:
  • 80 ml langyos tej
  • 1,vaníliás cukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a porcukrot, az olvasztott margarint ,a sót és a citromhéjat. A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és minden négyzet közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük, és a két végét ujjunkkal összenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm)sorakoztatjuk, majd lekenjük a felvert, cukros tojással.
Még egyszer megkelesztjük, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.

A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel, majd visszatesszük és készre sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Bukta házi baracklekvárral 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


2 Hozzászólások

  1. Köszönöm szépen.
    Valóban nagyon finom.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére