Főoldal / Kelt tészták / Sajttal kolbásszal töltött kiflik

Sajttal kolbásszal töltött kiflik

Sajttal kolbásszal töltött kiflik

Sajttal kolbásszal töltött kiflik

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk kristálycukor
  • 1,5 kk só
  • 2 ek étolaj vagy libazsír

A töltelékhez:

  • 30 dkg (trappista) sajt
  • 2 szál parasztkolbász

A kenéshez:

  • 1 db tojás

A tetejére:

  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek lenmag
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk.

Nyolc egyenlő cikkre vágjuk.

A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük.

A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Szólj hozzá!

A lap tetejére