Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Gesztenyés-meggyes torta

Gesztenyés-meggyes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés-meggyes torta

Gesztenyés-meggyes torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • 4-5 evőkanál meggylekvár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a porcukrot és a vajat késes robotgépbe tesszük majd összedolgozzuk, hogy morzsalékos legyen. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta egy evőkanál hideg vizet adunk hozzá. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

A krémhez a gesztenyemasszát összetörjük, majd a mascarponeval és a tojás sárgájával összedolgozzuk. (Én nem tettem bele cukrot, mert túl édes volt a gesztenyemassza.)
A tojások fehérjét habbá verjük és a gesztenyés krémhez keverjük.

A tésztát kivesszük a hűtőből és elfelezzük. Az egyik felét kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott 31 cm átmérőjű piteformát. Megkenjük lekvárral, majd ráhalmozzuk a gesztenyés krémet.

A tészta másik felét is kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokkal berácsozzuk a sütemény tetejét.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Beleszúrunk a krémbe egy tűt és ha nem ragad rá a krém, akkor elkészült.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére