Főoldal / Desszertek / Mákos kevert banánnal

Mákos kevert banánnal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos kevert banánnal

Mákos kevert banánnal

Hozzávalók:

  • 1/2 liter darált mák
  • 1/2 liter cukor
  • 1/2 liter tej
  • 1/2 liter liszt
  • 3 db tojás
  • 2 db banán
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba beleöntjük a mákot, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
Beleütjük a 3 db tojást és beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük. Palacsintatészta állagú anyagot kell kapnunk.

A banánokat villával összetörjük, majd elvegyítjük a masszával és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi alját megütögetjük, hogy ne legyen hólyagos a teteje sülés közben.

Sütőbe tesszük, tíz percig nagy lángon sütjük, ez alatt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Majd 20-25 perc alatt közepes lángon készre sütjük. (Tűpróba után addig sütjük, amíg nem ragad a tűre a tészta.)

A kihűlt süteményt porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


2 Hozzászólások

  1. order minoxidil online cheap female cialis tadalafil buy ed pills

  2. purchase azithromycin sale brand omnacortil 20mg gabapentin 800mg sale

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére