Főoldal / Desszertek / Fehércsokoládés málnahabos brownie

Fehércsokoládés málnahabos brownie

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehércsokoládés málnahabos brownie

Fehércsokoládés málnahabos brownie

Hozzávalók:

Brownie alap 18 x 27 cm-es tepsihez:

  • 12,5 dkg fehér csokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 db tojás

Krémsajtos massza:

  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • Málnahab:
  • 2 dl Hulala( v.tejszín)
  • málnapép
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd félretenni kicsit hűlni.
Egy tálba elkezdeni kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat.
Állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverni az egész tojásokat.
Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a lisztet, majd belecsorgatni a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát, tetejét egyenletesen elsimítani és félretenni ameddig elkészül a krémes massza.

Egy tálba tenni a mascarponét, a porcukrot, vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverni. Hozzáadni a kakaót és óvatosan fakanállal kicsit összekeverni.
Ezután újra robotgéppel keverni és egyesével belekeverni az egész tojásokat is.
Végül a tepsiben lévő massza tetejére önteni, majd egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütni.(én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)
Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve sütni tovább.
Amikor megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyni kihűlni.(én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni)
Közben ellehet készíteni a málnahabot.

A málnát jól megmosni, lecsepegtetni, majd botmixerrel pépesíteni. Szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverni az ízlés szerinti mennyiségű málnát.
A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzni a sütőpapírt, majd tálcára helyezni.
Tetejére kanalazni a málnahabot, majd egyenletesen elsimítani.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerinti felvágni.

Értékeld a receptet

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére