Főoldal / Levesek / Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg ribizli
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dl víz
  • 1/2 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük melegedni, amikor a cukor feloldódott benne, hozzáadjuk a ribizlit és 2percig alacsony lángon főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, egy botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

Hozzáadjuk a tejszínt, a főzés nélküli pudingot és kihabosítjuk. Ilyenkor ízlés szerint édesíthetjük még egy kevés cukorral, és ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Hidegen kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére