Főoldal / Levesek / Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg ribizli
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dl víz
  • 1/2 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük melegedni, amikor a cukor feloldódott benne, hozzáadjuk a ribizlit és 2percig alacsony lángon főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, egy botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

Hozzáadjuk a tejszínt, a főzés nélküli pudingot és kihabosítjuk. Ilyenkor ízlés szerint édesíthetjük még egy kevés cukorral, és ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Hidegen kínáljuk.

Ribizli krémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére