Főoldal / Levesek / Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ribizli krémleves

Ribizli krémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg ribizli
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dl víz
  • 1/2 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük melegedni, amikor a cukor feloldódott benne, hozzáadjuk a ribizlit és 2percig alacsony lángon főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, egy botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

Hozzáadjuk a tejszínt, a főzés nélküli pudingot és kihabosítjuk. Ilyenkor ízlés szerint édesíthetjük még egy kevés cukorral, és ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.

Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Hidegen kínáljuk.

Ribizli krémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére