Csokis pudingtorta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóport, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 2 lapba vágjuk.
A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
Az alsó piskótalapot visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a kihűlt pudingot és befedjük a másik tortalappal.
A tejszínt felverjük a porcukorral és a kakaóporral, és a felével bevonjuk a tortát.
A maradék habot habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele a torta szélét.
Kakaóporral és csokoládéreszelékkel meghintjük.