Főoldal / Torták / Epres máktorta citrommázzal

Epres máktorta citrommázzal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Epres máktorta citrommázzal

Epres máktorta citrommázzal

Hozzávalók:

(26 cm-es formához)

A tortalaphoz:

  • 10 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja (vagy citrom)
  • 5 dkg mazsola
  • 2 ek. rum
  • 2 db alma reszelve

A töltelékhez:

  • kb. 30 dkg eperlekvár (vagy dzsem)

A mázhoz:

  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • eper
  • darált mák
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint megolvasztjuk. Az almát lereszeljük. A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a mákos tésztamasszát, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)

A sütőből kivéve, hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Amikor teljesen kihűlt, kettő lapba elvágjuk és megtöltjük eperlekvárral.

Elkészítjük a mázat. A puha vajat (vagy margarint) alaposan kihabosítjuk a porcukorral, közben hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és a citromlevet is. A krémes mázat a torta tetejére és az oldalára simítjuk. Az oldalát darált mákkal díszítjük majd a hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

A tetejét tálalás előtt félbevágott eper szemekkel díszítjük.

Epres máktorta citrommázzal 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére