Főoldal / Desszertek / Kati szelet II

Kati szelet II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kati szelet II

Kati szelet II

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 22 dkg porcukor
  • 22 dkg hideg zsír (vagy margarin)
  • 4 tojás sárgája
  • kb 1 dl tej

A krémhez:

  • 1 kisült lap összemorzsolva
  • 1 dl tej
  • 1 dl rum vagy rumaroma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaó
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 4 tojás fehérje
  • 25 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Mikor összeállt 3 résre osztjuk és egy tepsi hátulján egyesével 3 lapot sütünk belőle.

A 2 szebbik lapot félretesszük a harmadikat összemorzsoljuk.
Az összemorzsolt lapot, összedolgozzuk a vaníliás cukorral, a tejjel, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóval.

A puha vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, és a kekszes keverékhez adjuk.
Összekeverjük, és a két lap közé töltjük.

A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz felett félkeményre felverjük. A fehér mázat a süteményre kenjük.
Pár óra hosszáig puhulni hagyjuk, majd szeletelve kínáljuk.

Kati szelet II 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére