Főoldal / Desszertek / Áfonyás pite

Áfonyás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás pite

fonyás pite

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 0,5 dkg sütőpor
  • 1 negyed citrom héja
  • 1 cs vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 200 g friss, vagy fagyasztott áfonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 4-5 ek kristálycukor
  • 1 ek porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kimérjük a tésztához valókat, majd először a lisztben összemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, és tovább morzsoljuk. Ezután beletesszük a tojást, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük gyúrni a tésztát.
Addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll és el nem válik a kezünktől. (Igyekezzünk gyorsan gyúrni, nehogy túl zsíros, vagy olvadt legyen a tészta!) Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, kb. 4 mm vékonyra.
Egy kör alakú tepsit vajjal kikenünk, majd a kinyújtott tésztánkat ujjal beleegyengetjük.

A tészta tetejét jó sűrűn megszórjuk az áfonyával.

Az öntethez összekeverjük a tejet, a tojást és a cukrokat, majd a tésztára locsoljuk (ha nem érezzük elég édesnek az öntetet, utána cukrozhatunk még).

Előmelegített sütőben  180 fokon készre sütjük (akkor jó, ha a tészta széle bebarnul, és az öntet zselés masszává alakul).

Ha kész, hideg vaníliaöntettel, vagy tejszínhabbal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére