Főoldal / Desszertek / Oroszkrém desszert

Oroszkrém desszert

Oroszkrém desszert

Oroszkrém desszert

Hozzávalók:

  • 1-2 csomag babapiskóta

A krémhez:

  • 5dkg cukrozott narancshéj
  • 5dkg cukrozott citromhéj
  • rum
  • 3 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 3 tojás sárgája
  • 1,5dkg zselatin
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • szeletelt mandula,
  • cukrozott narancs és citromhéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott cukrozott narancs és citromhéjat meglocsoljuk a rummal, és legalább egy órát érleljük benne.

A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük,és óvatosan a krémhez adjuk.
Belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket.(egy keveset félreteszünk a díszítéshez)

Egy üvegtál alját kirakunk babapiskótával, majd befedjük egy réteg krémmel, majd újra egy sor piskóta következik majd ismét krém, a rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók.
Fontos hogy felülre krém kerüljön!

(ha nagyon kemény a babapiskóta, akkor egy pillanatra forgassuk meg őket langyos cukros-rumos tejben)

A desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt, tejszínhabbal, cukrozott narancs és citromhéjjal, valamint szeletelt mandulával díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére