Főoldal / Desszertek / Oroszkrém desszert

Oroszkrém desszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oroszkrém desszert

Oroszkrém desszert

Hozzávalók:

  • 1-2 csomag babapiskóta

A krémhez:

  • 5dkg cukrozott narancshéj
  • 5dkg cukrozott citromhéj
  • rum
  • 3 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 3 tojás sárgája
  • 1,5dkg zselatin
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • szeletelt mandula,
  • cukrozott narancs és citromhéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott cukrozott narancs és citromhéjat meglocsoljuk a rummal, és legalább egy órát érleljük benne.

A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A zselatint vízben feloldjuk a tasakon lévő utasítás szerint.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőben, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a zselatint és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük,és óvatosan a krémhez adjuk.
Belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket.(egy keveset félreteszünk a díszítéshez)

Egy üvegtál alját kirakunk babapiskótával, majd befedjük egy réteg krémmel, majd újra egy sor piskóta következik majd ismét krém, a rétegezést addig folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók.
Fontos hogy felülre krém kerüljön!

(ha nagyon kemény a babapiskóta, akkor egy pillanatra forgassuk meg őket langyos cukros-rumos tejben)

A desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt, tejszínhabbal, cukrozott narancs és citromhéjjal, valamint szeletelt mandulával díszítjük.

Oroszkrém desszert 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére