Főoldal / Tészta ételek / Pestos penne

Pestos penne

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pestos penne

Pestos pene parmezánal

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db paradicsom
  • 8 púpozott ek.pesto
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg parmezán
  • 25 dkg penne tészta
  • 1 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • kesudió (elhagyható)
  • chili (elhagyható)
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához felteszem a vizet forrni, sózom, néhány csepp olajat is teszek bele. ( Azt mondják, hogy durum tésztához nem kell olaj. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy így kevésbé ragad össze a tészta.) Ha forr a víz, beleteszem a tésztát.

A paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát felaprítom vagy összezúzom.

A kesudiót szárazon megpörkölöm

Kevés olajon rövid ideig sütöm a paradicsomot, majd kiszedem és félreteszem. Közben lereszelem a sajtot.

Az olajban megpirítom a fokhagymát, beleteszem a pestot, ráöntöm a tejet és elkeverem.

Amikor a tészta megfőtt, rászedem a pestos szószra, ízlés szerint fűszerezem, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, szórok rá kesudiót, sajtot, teszek rá a sült paradicsomból. Ízlés szerint chilivel bolondítom meg.

Tipp / megjegyzés:
Három hete készítettem pestot, (medvehagymás, retekleveles, spenótos, újhagymás, diós pesto -t) ami azóta várja a hűtőben, hogy felhasználjam. Most eljött az ideje, egy olaszos ételt főztem. Finom volt, és gyorsan elkészült. A színek is az olasz tricolorral harmonizálnak: zöld, fehér, piros.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére