Főoldal / Desszertek / Csokoládés-túrókrémes kocka

Csokoládés-túrókrémes kocka

Csokoládés-túrókrémes kocka

Csokoládés-túrókrémes kocka 1

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 evőkanál langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor (holland)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 100 ml víz

A csokoládé ganachehoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 150 ml tejszín

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • bogyós gyümölcsök (elhagyható)
  • olvasztott csokoládé vagy csoki forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt magas falú szögletes tepsibe simítjuk. 30×35 cm.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A túrót, a tejföllel egy botmixer segítségével összetörjük, krémesre kidolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és elkeverjük.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskóta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a kakaós lapot tegyük vissza a formánk aljába.
Simítsuk rá a túrós krémet és tegyük 20 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (vagy 1 órára a sima hűtőbe)

Amíg a krém dermed, készítsük el a csoki ganache-t.
A tejszínt öntsük egy lábosba és melegítsük fel alaposan, de ne forraljuk fel. a tűzről lehúzva adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét és kevergessük, amíg felolvad és sűrű, fényes csokis krémet kapunk.

A langyosra hűlt krémet simítsuk a megdermedt túrókrém tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára.

Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és málna, eper vagy akár áfonya, szeder, ribizli szemekkel.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére