Főoldal / Desszertek / Csokis mézes

Csokis mézes

Csokis mézes

Csokis mézes 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 5 deka porcukor
  • 4 kanál langyos nem forró méz
  • 5 deka margarin
  • 45 deka liszt
  • 5 kanál tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve
  • 2 kanál kakaópor
  • 2 kanál tej

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 deci tej
  • 25 deka porcukor
  • 25 deka ráma margarin
  • kakaópor 1-2 kanál

Máz a tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • citrom leve
  • 20-25 deka porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom és kétfelé veszem.
Az egyik tésztához a kakaóport és a 2 kanál tejet teszek és jól kidolgozom.
A tésztákból 2- világos és 2 csokis lapot sütök, 24×22-es tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon.

A tejben a pudingot megfőzöm, majd kihűtöm.
A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral habosra keverem.

Amikor a puding kihűlt apránként belekeverem a porcukorral kihabosított margarint. Majd az 1/3-ad részét külön veszem és ebbe ízlés szerint kakaóport keverek.

Majd összerakom a tésztát az alsó lapra világos krémet a másodikra a csokis és végül a harmadikra ismét fehér krém kerül majd befedem az utolsó kakaós lappal.

A tojásfehérjét a citrommal és cukorral sűrűre kikeverem és a tészta tetejére simítom. (célszerű még száradás előtt bevágni a cukormázat a tetején, így szeleteléskor nem fog töredezni.)

Egy napig pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak a krémtől és szeletelhető legyen.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére