Főoldal / Levesek / Gombás kolbászos burgonyaleves

Gombás kolbászos burgonyaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás kolbászos burgonyaleves

Gombás kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 kevés ételízesítő
  • 2 szál zeller zöld
  • 5 dkg betű tészta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre.

Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük.

A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.

Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére