Főoldal / Levesek / Gombás kolbászos burgonyaleves

Gombás kolbászos burgonyaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás kolbászos burgonyaleves

Gombás kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl főző tejszín
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 kevés ételízesítő
  • 2 szál zeller zöld
  • 5 dkg betű tészta
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre.

Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük.

A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.

Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére