Főoldal / Levesek / Fahéjas szilvaleves

Fahéjas szilvaleves

 Fahéjas szilvaleves

fahejas-szilvaleves

Hozzávalók:

  • 500 g szilva (magozott)
  • 700 ml víz
  • 4 púpozott evőkanál kristálycukor
  • 6 db szegfűszeg (egész)
  • 3 dl tej 3,5%
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1/2 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • ízlés szerint citromlé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szilvákat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk négyfelé.

Tegyük egy lábasba a szilvát, majd adjuk hozzá a vizet, a cukrot, a szegfűszeget é a fahéjat. Forrástól számítva 5 percig főzzük.

Közben a tejet keverjük teljesen csomómentesre a pudingporral. Végül habarjuk be vele a levest. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a citromlevet és forraljunk rajta egyet.
Ízlés szerint még cukorral ízesíthetjük, lehűtve, tejszínhabbal kínáljuk.

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére