Főoldal / Desszertek / Farsangi fánk Iluska konyhájából

Farsangi fánk Iluska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Farsangi fánk Iluska konyhájából

Farsangi fánk Iluska konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk. vanília aroma
  • csipet só

A sütéshez:

  • kb. 6-7 dl olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a sütőport.

Egy másik tálban a tojást a cukrokkal, a vanília aromával és a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és alaposan összedolgozzuk.
10 percig hagyjuk állni!

A tésztát, lisztezett deszkán fél centisre nyújtjuk. Nagyobb szaggatóval kiszúrjuk,a közepét pedig kisebb formával szaggatjuk ki. Így lyukas fánk karikákat kapunk.
Meleg de nem forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. De ne hirtelen, nehogy a belseje nyers maradjon, a külseje pedig megégjen!
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintve ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat!

Tipp / megjegyzés:
Ha esetleg nagyon ragadna a tészta,egy-két evőkanál lisztet adjunk még hozzá!!!

Farsangi fánk Iluska konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Iluska receptjei (19 Recept)

Saját készítésű finomságaimat gyűjtöm egy csokorba,saját fotókkal.Szeretek kipróbálni új recepteket,és átvariálni az én ízvilágomra. Az oldalon könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető házias recepteket találtok....


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére