Főoldal / Desszertek / Raffaello szelet

Raffaello szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Raffaello szelet

Raffaello szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt

A krémhez:

  • 6 db tojássárgája
  • 2 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)

A szóráshoz:

  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x 36cm)

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.
A kókuszos tészta masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet:
A tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével, a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Félre tesszük hűlni.
A puha margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a KIHŰLT pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.

A kisült és a kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd vissza tesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet. Hűtőbe betesszük pár órára pihenni /dermedni/, majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és szép egyforma szeletekre felvágjuk.

Raffaello szelet 4.75/5 (4 értékelés)

Tündi konyha (124 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére