

Elnök szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A csokikrémhez:
A kókuszos krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást cukorral és rummal kihabosítjuk. (A rum helyett tehetsz meleg vizet, de legalább 10 evőkanállal, mert így lesz szép a lap)
A lisztet, a kakaót, a sütőport, és a darált diót, összekeverjük, és óvatosan a tojásos alaphoz hozzákeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Majd hagyom hűlni a rácson. Közben elkészítjük a másik lapot, a másik adag tészta hozzávalóból és ugyanígy megsütjük.
Aki szeretné készítheti egyben és utána lapjával elvágja, de külön sütve szebb lesz a végeredmény.
Elkészítjük a csokikrémet.
A tejbe beletörjük a keserű csokit és feltesszük melegedni. Addig keverjük amíg a csokoládé teljesen elolvad. Majd hagyjuk kicsit főni és kikapcsoljuk alatta a gázt és teljesen kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk és hozzá kanalazzuk a kihűlt csokit is. Majd két részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk dermedni.
Elkészítjük a kókuszkrémet. A tejben felolvasztjuk a cukrot, és feltesszük főlni. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a kókuszt és sűrűsödésig kevergetve főzzük. Ekkor a vízben elkeverjük az eper pudingot, hozzá keverjük a kókuszhoz pár perc alatt összefőzzük, majd félretesszük hűlni. (kókuszos vagy tejszín ízű pudinggal is tökéletes)
Az első lapot lekenjük forró lekvárral és rákenjük a fele csokis krémet. Majd a krémre ráhalmozzuk a kókuszkrémet.
A kókuszkrémre, sorba rakjuk a narancs szörpben mártogatott piskótákat.
Piskótára rákenjük a csokis krém másik felét is és befedjük a másik kakaós lappal. a hűtőbe rakjuk hűlni, majd súlyt helyezünk rá és egy éjszakát pihentetjük a hidegben.
Másnap ízlés szerint díszítjük a tetejét, kerülhet rá csokimáz, porcukor vagy bármi tetszés szerint.
Én vízgőz felett megolvasztott tejcsokoládéval és darált pisztáciával díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá.