Főoldal / Desszertek / Elnök szelet

Elnök szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Elnök szelet

Elnök szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • (2 laphoz külön-külön)
  • 2×5 db tojás
  • 2×10 dkg kristálycukor
  • 2×6 ek. rum
  • 2×30 dkg rétesliszt
  • 2×2 ek. kakaó
  • 2×7 dkg darált dió
  • 2×1/2 cs sütőpor (6 g)

A csokikrémhez:

  • 2 dl tej
  • 20 dkg keserű csoki
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)

A kókuszos krémhez:

  • 300 g tej
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg kókusz
  • 100 ml víz
  • 1 cs. eper pudingpor
  • 5 dkg vaj

A tetejére:

  • 15 dkg tejcsoki
  • darált pisztácia
  • 1 csomag kerek piskóta tallér
  • 2 ek. eperlekvár
  • 100 ml narancs szörp (a mártogatáshoz)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást cukorral és rummal kihabosítjuk. (A rum helyett tehetsz meleg vizet, de legalább 10 evőkanállal, mert így lesz szép a lap)
A lisztet, a kakaót, a sütőport, és a darált diót, összekeverjük, és óvatosan a tojásos alaphoz  hozzákeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Majd hagyom hűlni a rácson. Közben elkészítjük a másik lapot, a másik adag tészta hozzávalóból és ugyanígy megsütjük.
Aki szeretné készítheti egyben és utána lapjával elvágja, de külön sütve szebb lesz a végeredmény.

Elkészítjük a csokikrémet.
A tejbe beletörjük a keserű csokit és feltesszük melegedni. Addig keverjük amíg a csokoládé teljesen elolvad. Majd hagyjuk kicsit főni és kikapcsoljuk alatta a gázt és teljesen kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk és hozzá kanalazzuk a kihűlt csokit is. Majd két részre osztjuk és a hűtőbe rakjuk dermedni.

Elkészítjük a kókuszkrémet. A tejben felolvasztjuk a cukrot, és feltesszük főlni. Amikor a tej forr, hozzáadjuk a kókuszt és sűrűsödésig kevergetve főzzük. Ekkor a vízben elkeverjük az eper pudingot, hozzá keverjük a kókuszhoz pár perc alatt összefőzzük, majd félretesszük hűlni. (kókuszos vagy tejszín ízű pudinggal is tökéletes)

Az első lapot lekenjük forró lekvárral és rákenjük a fele csokis krémet. Majd a krémre ráhalmozzuk a kókuszkrémet.

A kókuszkrémre, sorba rakjuk a narancs szörpben mártogatott piskótákat.

Piskótára rákenjük a csokis krém másik felét is és befedjük a másik kakaós lappal. a hűtőbe rakjuk hűlni, majd súlyt helyezünk rá és egy éjszakát pihentetjük a hidegben.
Másnap ízlés szerint díszítjük a tetejét, kerülhet rá csokimáz, porcukor vagy bármi tetszés szerint.
Én vízgőz felett megolvasztott tejcsokoládéval és darált pisztáciával díszítettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (65 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére