Mézes szelet kókuszos krémmel
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk a deszkára. A vajat, a cukrot, és a mézet gőz felett megolvasztjuk. Amikor minden elolvadt, hozzáadjuk a szódát, a tojást, a kakaót és lassan hozzá keverjük a liszthez, majd hozzáadjuk a tejfölt is és nemragadós tésztát dolgozunk össze, és jól kigyúrjuk. A tésztát szétmérjük 5 egyenlő részre, és egyenesen a sütőpapíron nyújtjuk ki, majd egymásra halmozzuk sütésig.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 6-6 perc alatt megsütjük a lapokat. Hagyjuk kihűlni a rácson.
A tejben elkeverjük a pudingot és megfőzzük. Még forrón hozzákeverjük a kókuszt és hagyjuk kihűlni. A vajat porcukorral kihabosítjuk, hozzá kanalazzuk a kihűlt kókuszos masszát és 4 részre osztjuk. Berakjuk a hűtőbe dermedni.
Minden lapot megkenünk forró őszibarack lekvárral, majd rákenjük a krémet, és így folytatjuk amíg elfogynak a hozzávalók.
Utoljára befedjük az ötödik lappal, ráteszünk egy réteg a sütőpapírt, vágódeszkát és 4 kg lisztet és a hűtőbe rakjuk éjszakára.
Másnap elkészítjük a csokimázat/mindenki ahogyan szereti/ráöntjük a sütire és berakjuk a hűtőbe.
Amikor megdermedt a csokimáz, forró vizes késsel szeleteljük és a tetejét megszórjuk fehér csoki forgáccsal.
Jó étvágyat kívánok hozzá.