Főoldal / Desszertek / Sajtos rúd II

Sajtos rúd II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos rúd II

Sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 20 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 1 nagy kanál ecet
  • másfél deci tejföl
  • 1 egész tojás
  • 1 nagy kanál só

A szóráshoz:

  • reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, majd lisztezett deszkán kinyújtom, és hajtogatom. A nyújtást és hajtogatást összesen háromszor ismétlem meg.

Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom, és vékony csíkokra vágom.

Tojással lekenem, sajttal meghintem.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

Tetszés szerint megszórhatjuk sajt helyett szezámmaggal, mákkal, köménymaggal is.

Nagyon finom!

Sajtos rúd II 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (551 Recept)


2 Hozzászólások

  1. Sajtos rúd másképpen!

    Hozzávalók:
    40 deka.liszt
    18 deka zsír
    20 deka reszelt sajt
    1 csomag élesztő
    2 db.tojás sárgája
    2 és 1/2 kávéskanál só
    pici tej ,hogy a tészta összeálljon és közepes állagú legyen.

    Elkészítés: A lisztet a zsírral ,majd az élesztővel kézzel összemorzsolom, utána hozzáadom a reszelt
    sajtot amit óvatosan összekeverek a tésztával + a só majd a két tojás sárgája és a pici tej amivel összeállítom a tésztát! Kinyújtom, megkenem tojással ,csíkokra vágom, sajtot szórok a tetejére. 180 fokon 20 percig sütöm! Én zsírral szeretem készíteni ,mert egy hétig is omlós marad!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére