Főoldal / Desszertek / Sajtos perec

Sajtos perec

 Sajtos perec

Sajtos perec

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 18 dkg tejföl
  • 20 g szalalkáli
  • ízlés szerint só

A perecek lekenéséhez:

  • 1 db tojás

A szóráshoz:

  • ízlés szerint kömény- és szezámmag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. (Én 150 gr reszelt sajtot meghagytam a tetejére.)
Alaposan összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.

Perecszaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal, szezámmaggal, köménnyel megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 200 fokos sütőben megsütjük.

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére