Képviselőfánk, tejszínes vajkaramellával
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.
Addig keverjük, míg sűrű lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata sülés közben a kétszeresére nő.
Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.
A hulalát kemény habbá verjük, hozzáadjuk az előzőleg összetört epret és összekeverjük.
A fánkokat ketté vágjuk és minden fánkot megtöltünk a krémmel.
A cukrot karamellizáljuk, mikor már szép barnára pirult hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, erős lángon kevergetve még 5 percig főzzük.
Minden fánkot meglocsolunk a karamellel és megszórjuk mandulával.
Hűtőbe tesszük, és 1 óra múlva fogyasztható.