Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk, tejszínes vajkaramellával

Képviselőfánk, tejszínes vajkaramellával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Képviselőfánk, tejszínes vajkaramellával

Képviselőfánk, tejszínes vajkaramellával

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 6 db tojás
  • 20 dkg margarin

A krémhez:

  • 1 hulala tejszín
  • 40 dkg eper

A tetejére:

  • 5 dkg ráma
  • fél dl hulala 
  • 7 kanál cukor
  • 10 dkg mandula
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet.
Addig keverjük, míg sűrű lesz és elválik a tészta az edény falától. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszába.

Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagcsöves nyomózsákból halmokat, vagy sima fejjel gömböket nyomunk. Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert a tészta térfogata sülés közben a kétszeresére nő.

Forró sütőben sütjük kb. 20 percig, amíg szép világosbarna nem lesz. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta. Ha mód van rá, hagyjuk a sütőben, nyitott sütőajtó mellett kihűlni a tésztát.

A hulalát kemény habbá verjük, hozzáadjuk az előzőleg összetört epret és összekeverjük.
A fánkokat ketté vágjuk és minden fánkot megtöltünk a krémmel.

A cukrot karamellizáljuk, mikor már szép barnára pirult hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, erős lángon kevergetve még 5 percig főzzük.
Minden fánkot meglocsolunk a karamellel és megszórjuk mandulával.

Hűtőbe tesszük, és 1 óra múlva fogyasztható.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére