Főoldal / Desszertek / Vörösboros barackos koszorú

Vörösboros barackos koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros barackos koszorú

Vörösboros barackos koszorú

Hozzávalók:

  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukornak megfelelő nyírfacukor (ízlés szerint)
  • 10 dkg görög joghurt
  • 3 tojás
  • 0,6 dl vörösbor
  • 5 dkg olvasztott csoki
  • 2 tk. kakaópor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • kb. 25 dkg sárgabarack befőtt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a nyírfacukorral habosra keverjük. Hozzáadunk pár kanál lisztet és egyenként a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Ezután belekeverjük a görög joghurtot, és a vörösbort is. (Aki az édesebb sütiket szereti tegyen bele kicsit több cukrot)

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal. Majd a masszához adjuk és simára keverjük.

Egy olajjal megspriccelt koszorú formába öntjük a masszát, de lehet tepsibe, vagy kisebb tortaformába is.

A tetejét kirakjuk a felezett sárgabarack befőttel és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütési idő függ a sütőtől és hogy mekkora tepsiben sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)

Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk. Finom szaftos sütemény és másnap is puha marad.

Tipp / megjegyzés:
A maradék bort mellé kortyolgatva, tökéletes. Ízlés szerint más gyümölcsökkel is elkészíthető.

 

Vörösboros barackos koszorú 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére