Főoldal / Desszertek / Tiramisu

Tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tiramisu

Tiramisu

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 200-250 ml habtejszín (vagy Hulala)

Az összeállításhoz:

  • kb. 20-24 db babapiskóta
  • 1-2 ek. mandulalikőr (elhagyható)
  • 2 dl feketekávé
  • 2 ek. cukor

A tetejére:

  • kakaópor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő felett, állandó keverés mellett, keverjük jó habosra, és sűrűre. Ha már szép sűrű, vegyük le a gőzről és hűtsük ki egészen. (Ezzel a lépéssel azt érjük el, hogy ne nyersen kerüljön be a krémbe a tojás, illetve, hogy jó krémes legyen)

A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a már kihűlt tojásos krémet.
A habtejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként forgassuk hozzá a mascarponés krémhez.

A frissen lefőzött feketekávét keverjük össze a cukorral, és ízesítsük a likőrrel. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
egy pillanatra mártsuk bele a piskótákat a kávéba majd rakjuk ki vele egy szögletes edény alját. Simítsuk rá a krém felét, majd újra egy sor megmártott piskóta következik.
Végül fedjük be a maradék krémmel és szórjuk meg kakaóporral.

Tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön és az ízek alaposan összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még egy kevés kakaóporral.

Tiramisu 4.50/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére