Főoldal / Desszertek / Tiramisu

Tiramisu

 Tiramisu

Tiramisu

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 200-250 ml habtejszín (vagy Hulala)

Az összeállításhoz:

  • kb. 20-24 db babapiskóta
  • 1-2 ek. mandulalikőr (elhagyható)
  • 2 dl feketekávé
  • 2 ek. cukor

A tetejére:

  • kakaópor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő felett, állandó keverés mellett, keverjük jó habosra, és sűrűre. Ha már szép sűrű, vegyük le a gőzről és hűtsük ki egészen. (Ezzel a lépéssel azt érjük el, hogy ne nyersen kerüljön be a krémbe a tojás, illetve, hogy jó krémes legyen)

A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a már kihűlt tojásos krémet.
A habtejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, majd apránként forgassuk hozzá a mascarponés krémhez.

A frissen lefőzött feketekávét keverjük össze a cukorral, és ízesítsük a likőrrel. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
egy pillanatra mártsuk bele a piskótákat a kávéba majd rakjuk ki vele egy szögletes edény alját. Simítsuk rá a krém felét, majd újra egy sor megmártott piskóta következik.
Végül fedjük be a maradék krémmel és szórjuk meg kakaóporral.

Tegyük pár órára a hűtőszekrénybe, hogy lehűljön és az ízek alaposan összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk még egy kevés kakaóporral.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére