Főoldal / Desszertek / Házi sörperec

Házi sörperec

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Házi sörperec

Házi sörperec

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg zsír
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tojás sárgája (+ 1 a lekenéshez)
  • 2 tk. só
  • 2-3 ek. tej
  • köménymag
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a zsírt, és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és kezdjük el összegyúrni. Gyúrás közben apránként adjuk hozzá a tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-cm vastagságúra, majd perecszaggatóval, szaggassuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szaggassuk ki.)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszaggatott pereceket. Ezután kenjük le a tetejét tojássárgával, majd ízlés szerint szórjuk meg sóval, és köménymaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép barnára.

Tipp / megjegyzés:
A kisült perecek nagyon finom omlósak, és hűvös, száraz helyen több napig tárolhatjuk.

Házi sörperec 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére