Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös-csokis vienetta szelet

Gyümölcsös-csokis vienetta szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös-csokis vienetta szelet

Gyümölcsös-csokis vienetta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 6 g sütőpor

Krémhez:

  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl gyümölcslé
  • 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a második és a harmadik lappal is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát hat lapunk lesz.

A pudingporokat a cukorral, a tejjel, és a gyümölcslével simára keverjük, majd  sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel.

A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.

Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival meglocsoljuk. Így folytatjuk a  rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok ehhez a finom süteményhez.

Értékeld a receptet

Eta (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére