Túrós csokitorta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 2 kanál cukorral felverem.
A sárgáját a cukorral, vízzel, étolajjal habosra felverem, a fehérjével óvatosan összekeverem és a sütőporos liszttel lazán összeforgatom.
Egy kapcsos torta formát margarinnal kikenek, és morzsával meghintek.
A masszát beleöntöttem, elsimítottam, és 170 fokon megsütöttem. Amikor a tészta kihűlt, 3 egyenlő részre felvágtam.
A krémhez a pudingot megfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm, és a túrót is belekeverem, majd a citrom levét is hozzáadom.
A tejszínt habbá vertem, a langyosra kihűlt túrókrémhez adom, és ezzel a krémmel megkenema tortalapokat.
A hűtőbe teszem kb. 1 órát.
A csokoládét,az olajat, és a margarint gőz felett össze olvasztottam, és a torta tetejét bevontam vele, úgy, hogy az oldalára is lefollyon.
A marcipánt kinyújtottam akkora csíkra mint a torta széle, és bevontam vele a torta oldalát.
Apró kis díszeket tettem rá.
A tetejét a desszerttel kiraktam.
Lehet rá gyümölcsöt is tenni.